Шановний пане президенте.

Перш за все, вітаю вас із почесною посадою. Сподіваюся, наступні п’ять років будуть відзначені економічним та соціальним зростанням України, об'єднанням зусиль українців заради успішного майбутнього.

Вам доведеться припуститися всіх помилок людини, яка вперше опинилася у політиці та взяла на себе таку відповідальність. Будьте готові до того, що радники та спеціалісти накоять багато "добра" без вашого відома. Тож бажаю вам розпочинати з мудрих та виважених кадрових рішень.

З власного досвіду знаю, команда - найцінніший ресурс та запорука успіху. Тому інвестуйте в розвиток людей, відправляйте на навчання до Китаю, Сінгапуру, США, Ізраїлю та країн Європи. Маємо швидко застосовувати в Україні інновації, які вже використовує цивілізований світ, формувати ефективне lean-мислення в управлінні державою.

Тож які поради український підприємець може дати новообраному голові держави, аби відбулось реальне перезавантаження економіки країни?

Приділіть увагу освіті

Без реформи освіти не буде стрімкого економічного розвитку.

Інвестиції в дошкільну, шкільну та вищу освіту напряму вплинуть на майбутнє економічне зростання країни,  рівень свідомості та щастя в нашому суспільстві.

Лише розумні громадяни здатні створювати унікальні та актуальні рішення, продукти, бізнеси у глобальному світі. Вища освіта має бути переосмислена та відповідати викликам нового часу, готувати кваліфіковані кадри для технологічного та виробничого секторів, які вже працюють за світовими стандартами.

Спонукайте підприємництво

Підприємець має бути найпочеснішою професією у країні на рівні з медиками й освітянами.

Зробіть ставку на малий і середній бізнес! Безмежний потенціал України - у натхненних і талановитих людях, які прагнуть займатися власною справою тут та зараз, на рідній землі.

Розвиток світових економік йде до того, що корпорації скорочуватимуть робочі місця. Саме малий та середній бізнес надаватиме людям роботу та стане основою економічного зростання. Тож системно підтримайте українських підприємців умовами для створення та розвитку бізнесу.

Задля зниження тиску на діючий малий і середній бізнес – як український, так і іноземний – варто обмежити повноваження низки структур, які взагалі не мають займатися економікою.

Захистіть національного виробника

Маємо відчувати гордість за  українські бренди, що підкорили світові ринки.

Ми самі можемо виробляти майже все, що сьогодні завозимо з Китаю, Туреччини та країн ЄС. Більше того, Україна має експортувати по всьому світу готові продукти, а не сировину.

Захист національного виробника та стимулювання власного виробництва — питання економічної безпеки. Це створення робочих місць, додана вартість, податки, оновлена інфраструктура. Перш за все, країні потрібні вагомі преференції для індустріальних парків.

Реформуйте судову систему

Верховенство права - запорука захисту інвестицій і майна кожного.

Проведення реальної реформи судової системи дозволить іноземному та вітчизняному інвестору почуватися в країні безпечно. Великі інвестиції у різні галузі нашої економіки давно очікують на зелене світло.

Підтримайте IT-сектор

Україна має увійти в топ-10 IT-країн світу.

Саме нові технології можуть підняти нас до числа світових лідерів, як це сталося з Ізраїлем. Ми вже відомі своїми IT-талантами на Заході: у Кремнієвій долині українці - серед найкращих фахівців. Тож давайте створимо умови, щоб вони масово не полишали Україну. Та й більше - повернулися додому, працювати тут і піднімали економіку.

Ми, українці, дуже креативна й талановита нація. Ми точно здатні побудувати таку країну, щоб наші таланти та компанії досягали успіху, працюючи в Україні. 

У кожного, хто віддав голос саме за вас, були свої переконливі аргументи та глибокі сподівання на кращу долю для себе, своїх  дітей та рідних, власної справи та країни в цілому.

Наступні 5-10 років - той дорогоцінний час на тотальні реформи, який ми маємо, аби для країни вже не було запізно.

І у ці роки саме вам бути президентом України. 

Це невеликий період часу у багатовіковій історії країни, але він може принести квантові зміни у наше суспільство.

Бажаю вам увійти в історію як людина, якій вдалось.