Партнерский проект Партнерский проект
Партнерский проект
Содержание:
  1. Як приєднатися до газових мереж?
  2. Які бувають види газифікації та скільки це коштує?
  3. Як підібрати та де купити "розумне" газове обладнання?
  4. Як обрати газовий котел?

Кожен хоче мати тепло та гарячу воду. Безперебійно, незалежно від пори року та погодних умов. Будуючи будинок або купуючи квартиру, ми мріємо про затишок і комфорт, про безпеку і стабільність. І джерело енергії відіграє в цьому не останню роль. І газ тут – неодмінний фаворит.

Чому?

П’ять найголовніших переваг блакитного палива над іншими джерелами енергії

Економічно вигідний. Використовуючи природний газ для опалення оселі, ви можете економити. Адже вартість одного кіловату енергії з газу за ціною 6,99 грн за куб складає менше 70 копійок. Тоді як один кіловат електрики коштує на 1 грн дорожче.

Ефективний. Газовий бойлер за той самий час нагріє вдвічі більше води, ніж електричний. А газова плита набагато швидше за електричну приготує чи підігріє їжу.

Надійний. Час від часу в наших будинках і квартирах з різних причин на деякий час зникає те чи інше благо цивілізації: вода – холодна чи гаряча, централізоване опалення, електрика. Газ – надійне паливо, адже газорозподільне підприємство забезпечує безперебійну доставку газу до вашої оселі. А аварійно-диспетчерські служби працюють 24/7 впродовж усього року.

ЗручнийГаз постачається до будинку по трубах – це дуже зручно. Вам не потрібно турбуватися про те, що він закінчиться, як дрова або вугілля. На відміну від дров або пелет, його не потрібно спеціально заготовлювати "на зиму", що також вам може коштувати чимало.

Екологічний. З усіх викопних палив, використання газу заподіює найменшу шкоду довкіллю. При його згорянні виділяється в атмосферу на 60% менше парникових газів, ніж при згорянні вугілля чи мазуту. Крім того, немає тих шкідливих і токсичних речовин, які виділяються при згоранні інших видів палива – оксидів сірки, азоту та важких металів.

Проте процес приєднання до газової мережі – недешевий та досить складний. І комфорт споживання газу залежить від багатьох факторів: професійності фахівців, що прокладають газову мережу, підбору якісного обладнання, яке можна придбати на 104.ua маркет

Замовити послугу газифікації "під ключ" можна у всіх 104.ua Клієнтських просторах. Облгази ексклюзивно надають цю послугу більше ніж пів сторіччя і є беззаперечними лідерами з газифікації.

Ось декілька порад тим, хто бажає приєднатися до газових мереж, але не знає, як це зробити та що для цього потрібно.

Як приєднатися до газових мереж?

Щоб газифікувати будинок чи підприємство, вам необхідно звернутися до 104.ua Клієнтського простору і написати відповідну заяву. Усі етапи підключення контролюватиме персональний менеджер, який у процесі робіт допоможе вам підібрати обладнання на 104.ua маркет.

"Газ под ключ": что выбрать для отопления жилья, и как экономно подключиться к сетям

Які документи вам необхідно з собою мати?

- копії документів які посвідчують фізичну особу або її представника (для юридичних осіб та ФОП – копію свідоцтва про державну реєстрацію);

- ідентифікаційний код (для юридичних осіб та ФОП – довідка про взяття на облік або реєстрацію у ДФС);

- копію документів про права власності (користування) на будинок чи земельну ділянку;

- графічний план земельної ділянки;

- копії паспортів газових приладів (пристроїв), в яких зазначені технічні характеристики.

Які бувають види газифікації та скільки це коштує?

Послуга приєднання до газових мереж доступна всім: мешканцям міст та сіл. Загалом існує два типи газифікації: стандартний та індивідуальний. Їх класифікують за декількома показниками, які впливають на термін газифікації та її вартість.

Наприклад, якщо потужність газоспоживання не перевищує 16 кубічних метрів/год, а відстань до місця приєднання по прямій лінії не перевищує 10 (у міській) та 25 метрів (у сільській місцевості) – ви скористатися послугою стандартного приєднання.

Строк такого приєднання – до 90 днів, вартість у кожному регіоні фіксована, її визначено постановою НКРЕКП.

Якщо маєте інші параметри – вам підійде нестандартне приєднання. Строк і вартість тут будуть індивідуальними, залежно від технічних умов реалізації проекту.

Як підібрати та де купити "розумне" газове обладнання?

Подаючи заяву на приєднання, кожен клієнт має визначитися з обладнанням, яке планує використовувати. В цьому йому може допомогти персональний менеджер у 104.ua Клієнтському просторі.

Процес газифікації (як зовнішньої, так і внутрішньої) краще замовити у облгазів. Таким чином ви знатимете скільки це коштуватиме та скільки займе часу.

Якщо ви замовите комплексне будівництво газових мереж, усі роботи відбуватимуться одночасно.

Під час підбору газового обладнання на 104.ua маркет необхідно врахувати особливості експлуатації: систему опалення, опалювальну площу, кількість постійно проживаючих мешканців тощо.

Як обрати газовий котел?

 Необхідно враховувати споживчу потужність та технічні характеристики газової системи, обираючи котел. Але є нюанси. Ось п’ять основних правил з підбору газового котла.

"Газ под ключ": что выбрать для отопления жилья, и как экономно подключиться к сетям

1. Потужність котла має відповідати вашим потребам

Як її розрахувати самостійно? Існує приблизна формула: 1 кВт на 10 м². До даної потужності додається ще 15-20%. Це необхідно для стабільної роботи в сильні морози. 

2. Якщо хочете сучасний котел – беріть конденсаційний

Сучасні конденсаційні котли можуть забезпечити економію газу до 30% за сезон за рахунок високої ефективності. Вони використовують надлишок теплової енергії для підігріву води на вході в котел. Тому термін окупності конденсаційного обладнання буде меншим, ніж у традиційного котла.  

"Газ под ключ": что выбрать для отопления жилья, и как экономно подключиться к сетям

І хоча вартість сучасного котла вища, ніж у традиційного, вони мають менші габарити і працюють ефективно за невеликих навантажень. Наприклад, на опалення у теплу погоду.

3. Матеріал теплообмінника – як обрати? 

Теплообмінники газових котлів виробляються з різних матеріалів: міді, сталі та навіть чавуну.

Мідні теплообмінники не піддаються корозії, вимагають менше палива для прогріву. Але є більш дорогими. Зазвичай, ними комплектуються імпортні котли.

Сталеві теплообмінники є найбільш розповсюдженими. Дуже довговічні, але мають низку недоліків. Перший – це корозія, яка може з’являтись як всередині, так і ззовні. Другий – велика маса самого теплообмінника. Тому для його прогріву потрібно більше палива. До того ж виробники збільшують товщину стінок теплообмінника та внутрішніх порожнин, що також позначається на енергоефективності".

Чавунні теплообмінники не піддаються іржі, що продовжує термін експлуатації. Але вони дуже крихкі і вимагають ретельного догляду. Через накип може відбуватися нерівномірне прогрівання теплообмінника, що спричиняє утворення тріщин у ньому. Тому чавунні деталі потребують регулярної промивки.

4. Обираючи котел, врахуйте вік своєї системи опалення

Часто у приватних будинках встановлені опалювальні системи з чавунними радіаторами і сталевими трубами, діаметром 50 мм. За тими системами найсучасніший двоконтурний котел швидко вийде з ладу.

У таких трубах утворюється вапняний наліт, який призводить до засмічення котла. В таких випадках слід встановлювати котли вітчизняного виробництва фірми "Данко", "Євротерм". Вони не такі примхливі і мають сталевий теплообмінник та камеру згоряння.

5. П’яте просте, але дуже важливе правило при виборі котла – не беріть котли "з пробігом", це не автомобіль!

Нерідко "для економії" люди купують котли, які вже були в користуванні. Ви можете зекономити на вартості котла, але не на газі. Такі прилади пропрацювали по 10 років і вже втратили 20-30% потужності. Тому економія обернеться проти вас. До того ж, інколи в Україні навіть немає запчастин для ремонту таких котлів.

Нові сертифіковані котли ви можете придбати на 104.ua маркет або у найближчому 104.ua Клієнтському просторі. Це якісне і сучасне обладнання, яке проходить усі необхідні перевірки. 

6. Не забувайте про сервіс

Цікавий факт: якщо регулярно не обслуговувати газовий котел, його коефіцієнт корисної дії може знизитись на 40%.

Для нового обладнання, суттєве значення має періодичність обслуговування у перші п’ять років експлуатації. За умов дотримання встановлених заводом-виробником вимог, обслуговуванні обладнання раз на рік, втрата коефіцієнту корисної дії мінімальна. 

Кожен клієнт прагне, аби його газове обладнання, придбане на 104.ua маркет працювало безперебійно, з якомога меншою втратою коефіцієнту корисної дії, встановленої заводом-виробником. Для цього достатньо підписати договір на сервісне обслуговування у персонального менеджера в 104.ua Клієнтський простір.