Теми, про які мало говорять в Україні, та які або вже мають вплив, або матимуть вплив на Україну, зростання української економіки, український бізнес, залучення інвестицій. 

1. Азійська торговельна угода

Азійська торговельна угода - загальноазіатське регіональне всеосяжне економічне партнерство The Asia-wide Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP). Договір про те, що може стати найбільшим торговим блоком у світі (16 азійських країн), швидше за все, буде підписаний у лютому 2020 року. 

2. Brexit: вибори в Великобританії

Як результат довгого затягування з погодженням - не погодженням Угоди про Брекзіт, там дострокові вибори. Останні опитування партія Бориса Джонсона має 17% відриву від інших партій. 

3. Торговельні війни: США – Китай і ЄС – Китай

Загострення відносин ЄС і Китаю, і ось заява ЄС напередодні найбільшої імпортної виставки в Китаї. США і Китай можуть нарешті домовитись про угоду для зупинення торговельної війни. А Apple просить США скасувати мита на телефони, планшети та іншу електроніку з Китаю. 

При цьому, СОТ дозволило Китаю застосувати торговельні санкції щодо США в розмірі $3,8 млрд (як результат - визнання застосування США антидемпінгових заходів щодо деяких китайських товарів неправомірним). І це все має вплив на фондовий ринок і ціни на нафту.

4. Злиття Fiat Chrysler та Peugeot

В результаті угоди буде утворена четверта за розміром автомобільна компанія в світі. Але не все так просто. В уряді США говорять, що уважно вивчать угоду перед наданням відповідних дозволів на злиття компаній.

5. Технологічна війна між США та Китаєм: TikTok

110 млн+ завантажень в США додатку соціальної мережі TikTok китайської компанії-розробника ByteDance (соцмедійний застосунок, відомий у Китаї як Douyin, призначений для створення та поширення відеофайлів, а також живих трансляцій).  Американські сенатори вважають це «потенційною контр-розвідувальною загрозою». Компанія відхиляє будь-які звинувачення щодо зв‘язку з урядом Китаю. А, відповідно до інформації джерел, США все ж почало розслідування з питань нацбезпеки. 

+ 1 факт

Продажі Burger King зросли на 10%. Серед іншого - через продажі бургерів з безмясного мяса (Impossible Whopper).