Нас поглинув вир масового обговорення пандемії короновірусу, а тепер ще й цін на нафту. Ми мало приділяємо уваги тому, що роблять глобальні гравці в цей не простий час. Що ж відбувається зараз з глобальними компаніями? Як говорив Дарвін, виживають не найсильніші або найрозумніші, а ті хто найкраще пристосовується до змін. 

Ось найцікавіше за останній тиждень.

- Ринку глобальних M&A більше нема. Жодної глобальної угоди вартістю понад $1 млрд за останні місяці.

- Uber відновлює постачання і перевезення товарів, починаючи від медичних товарів до кормів для домашніх тварин, шукаючи нові джерела доходу.

- GlaxoSmithKline та Sanofi співпрацюють над розробкою вакцини проти Covid-19.

Читайте також - Гідроксихлорохін + азитроміцин: не панацея від COVID-19, а смертельна комбінація?

- Компанія Walt Disney, яка завжди наголошувала на важливості людей для компанії, припинить платити зарплату понад 100 000 співробітників - майже половині свого персоналу.

- Neiman Marcus, рітейлер в США, який минулого тижня пропустив виплату за своїми облігаціями, готується до банкрутства. Це перший великий американський рітейлер, який пав від пандемії коронавірусу.

- Netflix збільшив на майже 16 млн своїх підписників у першому кварталі, удвічі перевищивши встановлену ціль і отримавши чи не найбільий виграш від цієї кризи.

- Обсяг продажів Coca-Cola зменшився на чверть минулого місяця через закриття барів і ресторанів.

- Amazon процвітає в кризі, незважаючи на крах фондового ринку, акції групи в цьому році зросли на 30%. Проте, продавці Amazon і далі працюють в досить складному режимі.

Мільйони продавців нарешті змогли "видихнути", коли компанія скасувала діюче місячне обмеження на продажі "несуттєвих" товарів. Проте навіть після зняття обмеження, продажі не відновились, і далі діють значні обмеження щодо кількості реалізації.

Читайте також - Купили турпутівку, але подорож співпала з карантином? Ось як повернути гроші

- Microsoft далі просуває свою глобальну адженду. Компанія закликала уряди та інші компанії до відкриття даних, щоб запобігти їх зосередженню у США, Китаї та у невеликої кількості технічних гігантів.

- Goldman Sachs, що надає споживачі кредити, кредитні картки, емітовані Apple, заявила, що, за результатами коронавірусної кризи, від 10% до 20% позичальників вимагають відстрочки платежів за позиками після коронавірусної кризи. 

- Morgan Stanley повідомили про 30% падіння доходу в першому кварталі через кризу фондового ринку.

- Доходи Huawei зростають, незважаючи на пандемію коронавірусу. Найбільший у світі виробник телекомунікаційного обладнання повідомив про збільшення продажів у першому кварталі, незважаючи на глобальні економічні виклики.

Читайте також - Рік перший: чому епоха бідності не закінчилася, але її кінець почався

- IBM очікує збільшення продажів через пандемію завдяки зростанню попиту на хмарні послуги.

- Колапс авіакомпанії Virgin Australia. У вівторок Virgin Australia заявила про запровадження процедуру зовнішньої адміністрації після того, як компанія не забезпечила виплати в розмірі 1,4 млрд австралійських доларів ($886 млн). Засновник компанії, сер Річард Бренсон, заставив своє житло на Британських Віргінських островах, щоб врятувати авіакомпанію.

- Facebook видалить сторінки, що рекламують протести проти карантину і обмежень, оскільки кілька південних штатів США готуються зняти ці обмеження вже на цьому тижні.