Коротко:

- Всі погоджуються, що ми технологічна революція зараз - це час величезних надій і можливостей, але також нових викликів.

- Проте, навіть зараз зрозуміло, що ми далекі від розкриття потенціалу технологій вирішення найважчих завдань світу.

- Ми живемо в новій ері, коли такі потужні технології Четвертої промислової революції, як штучний інтелект (AI), входять в наше життя на експоненційній швидкості.

- Оскільки організації та країни готуються використовувати ці нові технології для стимулювання зростання та конкурентоспроможності, ми перебуваємо на межі, щоб почати працювати, щоб ці технології відповідально ставилися до людей та планети.

- Фокус обговорень зміщується від залучення в основному техно-гігантів до більшого залучення компаній-єдинорогів.

Основні питання:

1. Конфіденційність.
2. "Технології для добра".
3. Штучний інтелект.
4. Антимонопольне регулювання
5. Майбутнє електронних платежів.
6. Майбутнє електронної торгівлі.

- Топи світових технологічних компаній почали кампанію, що світ мають хвилювати не технологічні гіганти, а штучний інтелект.

Всесвітній економічний форум запропонував світові своє бачення необхідних кроків для запровадження "технологій для добра".

Для бізнесу:

- Прийняти відповідальну технологічну політику для усього бізнесу.

- Надайте продукти та послуги, які допомагають клієнтам досягти результатів Цілей сталого розвитку.

- Визначте пріоритетні значні цільові корпоративні дослідження та розробки, орієнтовані на великі суспільні проблеми.

- Активно пропагуйте адвокацію для того, щоб політика та правила могли досягати Цілей сталого розвитку.

- Долучайтесь до набагато більшої кількості партнерств з неурядовими організаціями та науковцями та благодійних зусиль щодо розвитку технологій для суспільних благ.

- Запроваджуйте піонерські моделі внутрішнього ціноутворення, такі як ціноутворення щодо вироблення вуглецю, як стимули до досягнення цілей сталого розвитку.

- Встановити інструменти для демократизації доступу та використання платформ даних.

- Встановити відповідальність на рівні правління та інтегрувати її в управління ризиками підприємства.

Урядам:

- Розробіть відповідальні технологічні політики та стандарти та протоколи даних у консультації з бізнесом.

- Використовуйте важелі державних закупівель, включаючи використання стандартів сталості цифрових активів, вимоги до відповідальності постачальників технологій.

- Визначте пріоритетні інвестиції в інфраструктуру, що сприяє розвитку промислової революції, включаючи широкосмугові, хмарні, супутникові та енергетичні мережі.

- Лідерство у фінансуванні R&D в сферах технологій для суспільного впливу та впливу на навколишнє середовище, включаючи можливості для більш широких наукових досліджень та ініціатив з відкритими даними.

- Каталізуйте інновації та впровадження нових рішень, включаючи інкубатори, акселатори та механізми підтримки цін.

- Проводьте амбітну галузеву та екологічну політику, таку як реформи субсидій, стимулювання та обов'язкове розкриття інформації.

- Оновлюйте структурну політику відповідно до цілей для четвертої індустріальної революції, включаючи реформи ринку праці, реформи оподаткування, мережі соціального захисту та інвестиції в освіту.

Дуже хотілось би побачити реалізацію українським бізнесом та владою, хоча б частини з цих завдань. А починати потрібно з обговорення у нас. Бо щоб бути успішними в світі, ми маємо бути в світовому контексті та пропонувати рішення глобальних проблем!