Тридцять першого березня буде рік відтоді, як аеропорт "Бориспіль" розконсервував термінал F. Нагадаю, найбільший його пасажиропотік забезпечують авіакомпанії Ryanair та SkyUp. На жаль, пасажири донині не мають можливості отримати всі необхідні сервіси в цьому терміналі через відсутність закладів харчування та магазинів Duty free.

30 січня був проведений перший конкурс на магазин безмитної торгівлі у терміналі F. Ми дуже радіємо цій події, перш за все, через те, що пасажири незабаром отримають належний сервіс, яким забезпечені пасажири терміналу D.

Результати конкурсу: за 191 кв. метр в митній зоні терміналу F боролися 12 учасників, орендна плата за місяць зі стартових 243 702 грн піднялась до 4,7 млн грн.  

Цей блог, або навіть лонгрід, для того, щоб інформація щодо цієї ситуації була вичерпною та зрозумілою пасажирам, представникам ЗМІ та всім зацікавленим сторонам.

Що таке Duty Free?

Duty free або магазини безмитної торгівлі - це, якщо говорити визначеннями Митного кодексу України, спеціалізовані торговельні заклади, розташовані у пункті пропуску через державний кордон України, відкритому для міжнародного сполучення, а також на повітряному і водному транспортному засобі комерційного призначення, що виконує міжнародні рейси та призначений для реалізації товарів, поміщених у митний режим безмитної торгівлі.

В аеропортах світу можна зустріти відмінності у розміщенні цих закладів. Наприклад, у Міжнародному аеропорту Стамбулу магазини безмитної торгівлі розміщені, окрім зони вильоту, в зоні прильоту (до проходу митного кордону). В Україні, у свою чергу, Митний кодекс таку можливість не передбачає. Хоча, враховуючи обмеження авіакомпаній щодо розміру ручної поклажі, він мав би попит.

У магазинах Duty Free продають товари за ціною, що не включає деякі види акцизів, зборів, а також ПДВ за умови, що ці товари будуть вивезені з країни.

Як Duty Free працює?

Пасажири звикли до Duty Free в аеропортах, а придбання товарів стало одним з ритуалів подорожуючих. Завдяки усім відомому факту, що в цих магазинах продають товари за ціною, що не включає деякі види податків та зборів, з’являється впевненість, що ціна буде нижчою, ніж в звичайних магазинах.

Всі товари Duty Free можна поділити на дві умовні групи: високомаржинальні та низькомаржинальні. До першої групи товарів, яка фактично краще продається, можна віднести алкоголь, тютюнові вироби, парфумерію та подібне. А прикраси, електронні прилади та одяг - до низькомаржинальних.

Як правило, оператори Duty Free намагаються збалансувати товари, оскільки високий сервіс означає доступність усіх груп товарів. Але в кожному окремому випадку ситуація може відрізнятися і залежить від витрат, пов’язаних із реалізацією товарів. Зокрема, в аеропортах більшості чартерних напрямків можна побачити виключно високомаржинальні товари.

Для того, щоб не лише алкоголь та тютюн продавалися в магазинах безмитної торгівлі, а аеропорти отримували справедливу орендну плату та адекватний "середній чек", світова практикує вказує на передачу площ оператору (як правило, їх не більше двох) через прозорі механізми, чітко визначаючи цільове призначення площ.

Існує, навіть, практика, коли оператором магазинів безмитної торгівлі є спільно аеропорт із комерційним оператором (наприклад, аеропорт Франкфурт-на-Майні – Fraport та Heinemann). Головна мета такої діяльності - забезпечення пасажирів необхідним сервісом та задоволення потреб пасажирів, що передбачає продаж не тільки високомаржинальних товарів.

Декілька прикладів операторів Duty Free в аеропортах світу:

Загадочный или "золотой" Duty Free терминала F "Борисполя"

Коли ж чекати на нові Duty Free?

Відповідно до чинного законодавства України, орендодавцем всіх площ аеропорту "Бориспіль" є Фонд державного майна. Саме Фонд здійснює всі етапи конкурентного відбору орендаря, в тому числі, й проведення конкурсу на право оренди. Згоду ж на передачу в оренду надає орган, уповноважений управляти майном державного підприємства, у випадку "Борисполя" - це Міністерство інфраструктури України. 

Підкреслю, бо це вкрай важливо для розуміння, саме підприємство (аеропорт) не наділене будь-якими правами щодо прискорення процедури укладення договору оренди або надання пропозицій до умов конкурсу, вимог до об’єкту, який буде розташований на його території.

Як вже писав вище, термінал F ми запустили в роботу наприкінці першого кварталу 2019 року. Саме з цього моменту на офіційному сайті Фонду у розділі "Потенційні об’єкти оренди" з’являється інформація про всі об’єкти "Борисполя", що потенційно можуть бути передані в оренду. 

30 січня Мінінфраструктури і Фонд держмайна оголосили результати конкурсу з оренди 191 кв. метру в терміналі F - один з учасників підвищив стартову ціну до 4,7 млн грн, а це майже 25 000 грн за кв метр. 

І я наголошую на тому, що цей результат є позитивним як для пасажирів, так і для аеропорту. Крім того, ми розраховуємо, що найближчим часом в оренду будуть передані усі комерційні площі аеропорту. Головне, щоб пасажири були забезпечені належними сервісами та отримали конкурентну ціну на товари. Йдеться про те, що не тільки високомаржинальні товари повинні бути доступними пасажирам у терміналі F. 

До речі, з 1 лютого набрало чинності нове законодавство про оренду. Це означає перезапуск процедур через електронний майданчик. Для запуску на Prozorro повинна бути затверджена вся підзаконна база. Спираючись на практику, це може зайняти до півроку.

Але з рештою, з новим законодавством тема довготривалої процедури передачі площ в оренду повинна закінчитися, а сама процедура повинна стати більш ринковою, ніж було донині.