Почитав сьогоднішні закони3219 та №3220. Пустишки. Крім відповідальності за уявні порушення карантину. В уяві правоохоронців, звичайно.

Ну, тимчасово забрали ЄСВ для ФОП, але не рятує це нікого.

Можна відправляти працівників працювати додому і за їх згодою у відпустку? Ну так а що, раніше не можна було? Ну, тепер тільки строк такої відпустки буде безлімітний.

Белєбєрда про лікарняні. Замість максимального спрощення процедури отримання та права при самоізоляції отримувати лікарняні якийсь період у якомусь розмірі, не чекаючи. Але ж ні - тільки при самоізоляції під медичним наглядом. І яка вона САМОізоляція, якщо під наглядом? Це як, взагалі? Довідку лікаря таки треба?

А звільнення зарплати у випадку простою від податків тільки я не побачив? Ось це було б дієво. Чітке право відправити всіх на простій для самоізоляції з збереженням 2/3 зарплати без оподаткування - це було б круто. Але ні, мрій про мене, мрій.

Ще було би круто передбачити право роботодавця змінювати умови праці без двомісячного попередження, але з певними межами (скорочення робочого часу та, відповідно, оплати праці, а по факту простою). В інших країнах, наприклад, скорочення робочого часу на час карантину можливе при попередженні за 48 год, а не два місяці.

Відміна копієчних штрафів по посвідкам для іноземців які не встигли виїхати-в'їхати по процедурі при цьому без надання можливості оформити все не отримуючи ЗАНОВО документів - не передбачено. Багато хто б зрадістю платив ці штрафи, але не щоб заново оформляти документи.

Короче, бізнес якось викрутиться, думають у владі.

В частині закупівель і зарплати медиків - єдине що справді радує.

Вгадайте скільки норм законів присвячено галузі, яка найбільше постраждала від пандемії - туризму та авіа (коли говорю найбільше - то маю на увазі найшвидша смерть багатьох туроператорів, турагентів та, ймовірно, авіакомпаній)?

Туризм та авіація - ПОКИНУТІ напризволяще.

Однак ще є законопроект №3225, можливо там буде щось з описаного, надія є.