"З 5 червня ми запустимо внутрішні авіаперельоти, а з 15 червня закордонне авіасполучення", - наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Щодо міжнародних авіаперевезень – як і раніше, орієнтуємося на 15 червня. Зараз активно ведемо переговори з іншими країнами з приводу відновлення авіасполучення. У пріоритеті - країни з розвиненим туризмом та сприятливою епідеміологічною ситуацією", - пояснив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

ТЕКСТ ПОСТАНОВИ КМУ:

Було і залишилось:

На період дії карантину (до 22 червня) ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

- прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують міжнародні пасажирські перевезення, крім перевезень, які здійснюються через державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", або у разі неможливості прийняття та відправлення повітряних суден державним підприємством "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" - через державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького" як резервне.

У разі необхідності задоволення державних потреб прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення, а також перевезення членів екіпажів морських та

Було

У регіонах, в яких здійснюється послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється:

- з 15 червня прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

Стало

У регіонах, в яких здійснюється послаблення протиепідемічних заходів, дозволяється:

з 5 червня:

- прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують внутрішні пасажирські перевезення авіаційним транспортом;

з 15 червня:

- прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують МІЖНАРОДНІ пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

Було і залишилось:

Послаблення протиепідемічних заходів здійснюється на території регіонів, які одночасно відповідають таким ознакам:

- інцидентність (загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів на 100 000 населення) становить менше ніж 12 осіб на 100 000 населення;
- завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менш як 50%;
- середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить більше ніж 12 на 100 000 населення протягом останніх семи днів.

Було і залишилось:

Послаблення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для послаблення протиепідемічних заходів, визначених цією постановою.

Рішення про послаблення протиепідемічних заходів переглядається не рідше одного разу на сім днів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

ОТЖЕ

До 22 червня діє ЗАБОРОНА щодо міжнародних авіаперевезень. 15 червня - тільки якщо є послаблення епідеміологічних показників, і про це є рішення регіональної комісії. Або якщо Кабінет міністрів знову внесе зміни.