Коли Кабінет міністрів схвалив безглузде рішення зупинити всі регулярні авіаційні перевезення з березня 2020 року і фактично зупинити всю транспортну галузь, ми наголошували, що це неправильно і матиме далекосяжні наслідки.

Українські летовища вже п’ятий місяць поспіль виплачують зарплати за рахунок кредитів, які їм довелося взяти в банках під комерційний відсоток. Жодної допомоги від держави!

Жодна українська авіакомпанія не отримала навіть гривні від уряду, у той час, коли у всьому світі в їх конкурентів влада іноземних держав вливає десятки мільярдів доларів. Бо це робочі місця, це стратегічна галузь для забезпечення мобільності населення.

Там це: врятувати і підтримати, у той час як у нас: ігнорувати і не розуміти.

Але, я сподівався, що Кабінет міністрів, навчившись на власних помилках, - коли раптовий мораторій на авіаперевезення спричинив дикий хаос, і десятки тисяч українців "застрягли" по всьому світу - зробить висновки і хоча б, нехай запізно, але правильно відновить авіасполучення.

На жаль, ходимо по колу...

Вчора анонсовані перші рейси вже скасовані через те, що не були внесені відповідні зміни в постанову №392, і українські летовища не змогли відновити свою роботу.

Те, як була проведена робота з іншими державами, - викликає шок. Ніхто нічого не знає і не розуміє.

Вчора в Україну почали прибувати перші міжнародні регулярні рейси, і всі пасажири до обіду були змушені йти на 14-денну самоізоляцію, тому що Міністерство здоров'я України так і не передав Державній прикордонній службі України список країн, віднесених до червоної та зеленої зони.

За цілий тиждень (з моменту коли оголосили про ці зони і відміну самоізоляції) не спромоглися зробити табличку. Пізніше табличку таки опублікували. І що там? Повний треш.

Наприклад, помилка у населенні Мальти - воно зменшене в 10 разів, а відповідно критерій попадання до зеленої зони - збільшений в 10 разів від реального, тому Мальта в червоній зоні, хоча з епідемією там все прекрасно.

Я вже навіть не згадую, що держава Того (Togo) в списку звучить як "Йти". Добре, що хоч в Того нечасто літаємо...

Держави Євросоюзу заздалегідь анонсували, коли вони відкриваються для негромадян ЄС. Ми ж анонсуємо рейси туди, де нас не чекають і не літаємо там, де можна було і не припиняти авіасполучення.

Урядовці справді вважають, що з летовища Сікорського літають лише кияни, а з летовища Бориспіль - лише бориспільці?! Тому, один закритий, бо високий поріг захворюваності в Києві, а інший працює, бо в області все більш-менш?!

Непослідовна політика Володимира Зеленського в боротьбі з коронавірусом, до речі, привела до того, що в нас досі росте кількість хворих і європейські держави вносять Україну в червону зону, сполучення з якою обмежене, а контроль - посилено.

Чому ми завжди думаємо заднім числом?! Чому не узгодити це нормально з іноземними партнерами? Хто чим взагалі думає, для чого нервувати людей?

Не робіть з авіації спортлото і ломбард! Togo вже з Богом!