Міська влада Київа презентувала нові тарифи на проїзд в громадському транспорті. Так з 14 липня вартість проїзду зросте в два рази, в метрополітені в - 1,6 раз. Рішення про збільшення в КМДА пояснили економічною необгрунтованністю існуючиї тарифів та необхідністю врятувати транспорт від колапсу. Чи це дійсно так і які варіанти вирішення проблеми існують.

Чи загрожує Київу транспортний коллапс

В Києві дійсно існує певна транспортна криза. Вона слабо помітна ззовні, але вона дуже гостра. З одного боку зросли витрати на організацію перевезень, а з іншого - існує великий дефіцит водіїв. Київпастранс "викручується" за рахунок водіїв які працюють по дві зміни, з одним вихідним, тощо. Але цього недостатньо щоб ликвидуваті дефіцит. Отже є проблема з рівнем оплати праці яку можна вирішити тільки за допомогою збільшення фінансування.

Що запропонувало місто

Міська влада не знайшла нічого розумнішого ніж механічно збільшити тариф в два рази. Це вже не перше подібне підвищення. В 2015 році тариф також збільшився в два рази - з 1.50 грн до 3 грн. Втім тоді ситуація дещо відрізнялась.

По-перше тоді відбулось значне знецінення національної валюти і відповідне збільшення всіх видатків. По-друге приватні перевезення також підняли ціни до рівня 4-5 грн за поїздку і навіть після подорожчання тариф Київпастрансу залишався меншим за тарифи приватних перевізників.

Зараз пропонується встановити 8 грн за разову поїздку в той час коли більшість самоокупних приватних перевезень в місті виконується за тарифами 6-7 грн. Тобто фактично приватні перевізники за власний кошт придбали рухомий склад, організували його роботу і собівартість виявилась меншою ніж в Київпастрансу, який отримує рухомий склад за бюджетні кошти. Фактично це означає, що міська влада усунулась від вирішення транспортних проблем і перекладає їх на плечі громадян і це дуже погано.

Міська влада усунулась від вирішення транспортних проблем і перекладає їх на плечі громадян і це дуже погано

Чи дійсно потрібно збільшувати тарифи

В транспортінй галузі дійсно не вистачає коштів для організації якісних перевезень і частину з них можна залучити за рахунок тарифів. Але основна проблема в тому що коштів від збільшення тарифів не вистачить на вирішення транспортної проблеми міста. І чим більшими будуть тарифи, тим більше буде бажання у платоспроможного населення користуватись власним транспортом, або скористатись послугами приватних перевізників.

Цікаво, що нові тарифи виявились настільки високими, що користування транспортом Києва в більшості комбінацій стане дорожчим ніж в таких європейських містах як Прага, Варшава, Відень та багатьох інших.

Что Киев делает не так, повышая цены в городском транспорте
Порівняння вартості проїзду в громадському транспорті Київа та європейських містах

Квиткова математика

Припустімо пасажир користується тролейбусом та метрополітеном щоб дістатись до роботи. Згідно нових тарифів він матиме декілька варіантів. Заплатити 6,5 грн за метрополітен + 8 грн за тролейбус, що дорівнює 29 грн на день на транспортні витрати. Другий варіант, придбати проїзний квиток на метрополітен (62 поїздки)-тролейбус за 670 грн. В такому випадку транспортні витрати дорівнюють 22 грн на день. При цьому будь яка поїздка на іншому виді транспорту у власних справах збільшить вартість користування як мінімум на 8 грн.

А от пасажир в більшості міст ЄС маючи проїзний може їздити з будь якою кількістю пересадок, будь яким видом транспорту будь яку кількість разів і абсолютно не задумуватись про це - вартість для нього лишається однаковою.

Чому транспорт в Києві став дорожчим ніж в європейських містах?

Чим більшими будуть тарифи, тим більше буде бажання у платоспроможного населення користуватись власним транспортом, або скористатись послугами приватних перевізників

В Європі застосовується система спільного фінансування транспорту. Меншу частину платить пасажир, більшу - бюджет. Так наприклад у Варшаві пасажир сплачує близько 30% собівартості проїзду, а решту доплачує місто. Муніципалітети розуміють що без якісного транспорту вони не зможуть існувати. Так саме вони розуміють, що запропонувавши пасажирам платити повну вартість проїзду - вони просто куплять собі машини. Таким чином в містах ЄС транспорт для постійних пасажирів досить дешевий. Втім, щоб користуватись ним на таких умовах потрібно закупити довготривалий проїзний квиток. Такий баланс задовольняє, як місто так і пасажирів.

Чи допоможе новий тариф зробити транспорт комфортним

Нажаль "механічна" зміна тарифу без зміни самої системи оплати проїзду залишає всі старі проблеми і на початкових етапах породжує нові. Система, як і раніше, буде оріентована на разову оплату проїзду. А це означає незручність системи оплати, відсутність масового попиту на проїзні квитки, необхідність утримання великого штату кондукторів для збору оплати проїзду, широкий діапазон можливостей для зловживань як з боку пасажирів так і з боку водіїв/кондукторів.

Нові тарифи виявились настільки високими, що користування транспортом Києва в більшості комбінацій стане дорожчим ніж в таких європейських містах як Прага, Варшава, Відень

Одночасно зі збільшенням тарифу збільшиться і небажання пасажирів платити за проїзд. Вже сьогодні багато хто користується наземним транспортом щоб підїхати декілька зупинок до метро без плати. Деколи кондуктори просто фізично не встигають продати всім квитки. Окрім того варто очікувати відтоку частини платоспроможних пасажирів до маршрутних таксі, тарифи в яких на початковому етапі будуть дешевшими, або на тому ж рівні що і в Київпастрансу.

Що не так з проїзними

В тарифах дійсно є декілька опцій які допоможуть економити. Пасажири метрополітену можуть придбати 50 поїздок по 6.50 грн за кожну. Окрім того в метрополітені доступні проїзні квитки на 46 та 62 поїздки по 290 грн та 390 грн. Це дозволяє користуватись метрополітеном по 6.3 грн за поїздку. Хоч і незначна, але економія і сенс купувати такі проїзні квитки (або запастись поїздками на безконтактну картку) є.

В наземному транспорті проїзний на один вид транспорту коштує 390 грн, на два - 570 грн. Тут є дві проблеми. Перша це вартість проїзних квитків (у проїзного на один вид транспорту вона приблизно відповідає 49 поїздкам на місяць, що дуже багато), а друга – розділення на різні види транспорту.

Часто в одному місці курсує декілька видів транспорту і пасажир буде змушений чекати конкретний, а не скористатись тим що прийде першим. Окрім того проїзні не працюють в маршрутних таксі, відповідно пасажир замислиться, а чи варто купувати проїзний якщо доведеться часто користуватись маршрутними таксі, які прийдуть раніше. Відповідно не факт що вийде скористатись потрібним видом транспорту хоча б 49 разів. Економії майже немає, може взагалі бути переплата, а от незручності створюються суттєві.

Система, як і раніше, буде оріентована на разову оплату проїзду. Одночасно зі збільшенням тарифу збільшиться і небажання пасажирів платити за проїзд

Тому за поточних тарифів якогось потужного стимулу купувати проїзний квиток на наземний транспорт немає. На сьогодні проїзний квиток коштує приблизно 46 разових поїздок і ними користується дуже мало людей. Малоймовірно що більш дорогі проїзні почнуть користуватись попитом.

Що потрібно було зробити

Минулого року місто придбало валідатори для реалізації системи електронного квитка. Валідатори вже доставлені в місто, в рухомому складі підготовлені кріплення. Але оскільки місто вирішило самостійно реалізувати програмні засоби - терміни впровадження електронного квитка постійно зміщуються. Наразі обіцяють до кінця осені розпочати тестування системи. Отже вже скоро нас чекає ще одна зміна тарифів і в такій ситуації абсолютно незрозумілим є рішення піднімати тарифи не одночасно з впровадженням електронного квитка та нової системи оплати проїзду.

Міська влада отримала б набагато менше негативу якби запропонувала нові тарифи разом з електронним квитком та новою системою тарифікації заснованою на європейських принципах доступних проїзних квитків та дорогих разових поїздок. Така система вирішує більшість проблем пов'язаних зі збором виручки, несплатою проїзду пасажирами, а також значно покращує зручність користування транспортом. Для того щоб проїзні квитки стали доступними та зручними – не має бути розділення на види транспорту. Наземний транспорт, метрополітен, та навіть маршрутки мають стати єдиним цілим.

Окрім того міська влада має усвідомити те що без бюджетного фінансування транспортна система не зможе стати якісною, а саме цього вимагають пасажири.

Міська влада отримала б набагато менше негативу якби запропонувала нові тарифи разом з електронним квитком та новою системою тарифікації заснованою на європейських принципах доступних проїзних квитків та дорогих разових поїздок

Нажаль перекладання проблем на плечі пасажирів не дасть підприємству достатньо коштів для покращення якості перевезень, що в свою чергу лише збільшить негативне ставленя пасажирів до транспорту та міської влади яка не здатна створити комфортне місто. Люди просто не зрозуміють чому вони платять більше ніж в Європі, а транспорт лишається на дуже поганому рівні. Ніхто не буде розбиратись скільки бюджетних коштів дотує місто в ЄС і скільки у нас. Людей цікавить лише результат.

В Києві є запит на зручну систему оплати проїзду та якісний транспорт. Замість цього міська влада запропонувала старі граблі, але в два рази дорожче.