Карантин для бізнесу і заходи підтримки малого і середнього бізнесу - це про пальцем в небо чи про середню температуру у лікарні? Що спільного в цих політик та заходів?

Вони не базуються на фактах та даних - себто не є data-based policy, тому і породжують сотні питань (policy data або інформація чи дані, необхідні в розробці політик).

Незрозуміла ціль цих політик або про них взагалі не говорять. Ціль "врятувати життя людей" - благородна, але чи лише може вона і так сформульована бути ціллю політик в такій складній і досі небаченій ситуації?

Вони не докомуніковані або взагалі не прокомуніковані. Значна частина мікро бізнесу взагалі не знає чи не розуміє, які заходи запровадили або витрачає шалено багато часу щоб знайти цю інформацію.

Що робити вже зараз:

  • Направити зусилля на збір policy data або інформацію чи дані, необхідні в розробці політик. Наприклад,
    - (1) глибинний моніторинг спільно з бізнес-асоціаціями та промисловими асоціаціями основних параметрів малого та середнього бізнесу на період карантину COVID-19 та економічної кризи. Також відновлення бізнес-активності та подальшого відновлення економіки.
    - (2) тестування на СOVID-19.

Бизнесу очень нужна помощь. То, что делает власть, - пальцем в небо
Дослідження Advanter Group та Andrii Dligach

Дані - дослідження Advanter Group та Andrii Dligach

  • Визначити ціль цих політик і червоні лінії, і не забути їх прокомунікувати.

  • Почати комунікувати з бізнес-середовищем прем'єр-міністрову та профільним міністрам - прямо, через звернення, відео-зустрічі, створення спеціального урядового порталу для бізнесу та гарячої лінії (єдиного вікна), дати позицію щодо вже направлених пропозицій від бізнес-асоціацій, визначити заступника міністра економіки, основною функцією якого буде комунікація з бізнес-спільнотою 24/7.

  • Налагодити комунікацію з бізнес-середовищем в регіонах через ОДА та місцевими органами влади.

  • Не говорити про очікуване відновлення бізнес активності з кінця квітня, поки не зрозумілий час піку пандемії.