Теми, про які мало говорять в Україні, та які або вже мають вплив, або матимуть вплив на Україну, зростання української економіки, український бізнес, залучення інвестицій. 

1. Вибори в Великобританії наближаються

Короткий і зрозумілий огляд з інфографікою: хто, що, де і коли?

2. Парламентські вибори в Білорусі

Вибори в Білорусі відбулися в неділю, 17 листопада. Основне питання - скільки місць в парламенті буде в опозиції. І ось інтриги немає - опозиція в парламент не пройшла.

3. Демократи виграли на виборах губернатора в Луїзіані

Демократ-губернатор Джон Бел Едвардс забезпечив другий термін на посаді губернатора Луїзіани після жорсткої боротьби на виборах з республіканцем Едді Ріспоне, вигравши 51% голосів. Це наносить удар президенту Дональду Трампу, який підтримав свого колегу-республіканця. Протягом останніх двох тижнів президент Трамп відвідував Луїзіану тричі, перетворюючи перегони на перевірку власної популярності в південному штаті.

4. Торговельна війна США – Китай: США продовжать ліцензію Huawei на 90 днів

Адміністрація Трампа надасть 90-денне продовження терміну дії ліцензії, що дозволить американським компаніям продовжувати вести бізнес з китайським Huawei Technologies Co Ltd, повідомили два джерела, знайомі з обговореннями.

5. Джорж Сорос переніс основний кампус Центральноєвропейського університету до Відня

Мільярдер Джордж Сорос відкрив у п'ятницю новий головний кампус свого Центральноєвропейського університету у Відні через обмеження академічної свободи від Віктора Орбана в Угорщині.

+ 1 факт

+ Saudi Aramco, нафтова компанія з Саудівської Аравії, як вийшла на ІРО, коштує $1,7 трлн і це найвищий показник IPO в світі.

Проте, все ж не отримала оцінку $2 трлн, як сподівався уряд Саудівської Аравії.