Як пристосовуються, виживають, зростають в цю кризу глобальні компанії? Що і як вони роблять в цей не простий час? Найцікавіше за минулий тиждень - звільнення, але не тільки.

Виживають не найсильніші або найрозумніші, а ті, хто найбільш пристосовуються до змін, як говорив Дарвін.

- Продовольча промисловість в США знаходиться під тиском зі сторони президента Дональда Трампа. Виробники м'яса та профспілки виступають проти ініціатив очільника держави, який наполягає на відкритті м'ясокомбінатів на тлі побоювань нестачі продуктів. Прогнозують зростання виробництва і споживання рослинного м‘яса.

Читайте также - Stand-by программа от МВФ для Украины: зрадонька, но какая?

- Онлайн-сервіс оренди житла Airbnb, на фоні скорочення 25% працівників, відзначає в ряді європейських країн ознаки відновлення подорожей через пом'якшення карантину.

- Американська компанія Uber звільнила 14% штату - 3700 працівників, а Lyft - 17%.

- Libra, цифрова валюта Facebook, призначила своїм СEO Стюарта Леві - екс-головного юридичного директора HSBC та колишнього "царя" фінансування тероризму в епоху Джорджа В. Буша. Протягом останніх восьми років, Леві очолював юридичну команду HSBC, і йому приписували допомогу в організації перемовин з Іраном щодо ядерної енергетики в середині 2000-х.

- Хмарний бізнес Microsoft підкріпив зростання доходів на 15%.

- Facebook - несподівано швидко оголосив про стабілізацію ситуації з доходами у квітні, після різкого падіння доходів від реклами в березні.

- Amazon в чорному списку Адміністрації Трампа. П'ять іноземних веб-сайтів Amazon включені до списку "горезвісних ринків", де продаються підроблені та піратські товари. Amazon також закупила теплові камери у китайської компанії, яка перебуває у чорному списку через звинувачення в притісненні мусульманських меншин.

Читайте также - Популярно о Национальном банке

- Компанія Google говорить про перші ознаки відновлення у своєму пошуковому бізнесі, після різкого спаду в кінці минулого місяця.

- Samsung Electronics заявила про падіння прибутку після падіння виручки у другому кварталі. При цьому, в компанії закінчується ера трьох-поколінь сімейного управління. Лі Дже-юн, де-факто глава групи Samsung, заявив, що не планує передавати управління своїм дітям.

- Корпорація General Electric скоротила 10 000 робочих місць у авіакосмічному підрозділі.

- Банки США та Європи говорять про $50 млрд невиплат по кредитам, пов'язані з пандемією коронавірусу. Ця ситуація чи не найгірша після фінансової кризи 2008-2009 років.