Вчора Нафтогаз привіз гуманітарний вантаж вартістю 500 млн грн літаком Мрія. 

Соцстрічку і медіа простір заполонила лавина фото і повідомлень про зустріч вантажу і соціальну відповідальність Нафтогазу. 

Такі дії для приватного бізнесу, звичайно, - виявив високого рівня соціальної відповільності, бо приватний бізнес витягує гроші «з своєї кишені», а точніше кишені свого акціонера. 

Але нагадую, що в цьому разі йдеться про кошти державного підприємства. Це потенційно кошти, які могли бути направлені на виплату дивідендів державі, на доплату медикам, закупівлю апаратів ШВЛ чи тих самих засобів захисту або програми підтримки малого і середнього бізнесу, а не урізання фінансування державних програм з розвитку експорту.

Зараз, фактично, держава, а отже і ми, як платники податків, фінансуємо закупівлю державною компанією гуманітарного вантажу і доставку його Мрією? 

І ще багато цікавих питань. У Нафтогазу вже соціальна та гуманітарна цілі? Акціонер і наглядова рада це погодили, це передбачено у фінплані компанії? 

В Нафтогазі і держави все чудово, щоб все керівництво компанії зустрічало в аеропорту літак і виступало зі сцени?

У нас все чудово в медицині, щоб головний санітарний лікар теж зустрічає літак? 

Я майже не критикую прогресивні управлінські команди державних підприємств, бо знаю як складно змінювати ці підприємства. 

Проте тут мовчати не можу.