На ZN.ua з'явився проект рішення Конституційного суду України по ринку землі – все через референдум. Він відкидає Україну навіть не в СРСР, а в середньовіччя.

Довідка. Суддя Конституційного суду Сергій Сас звернувся до українців та через сайт ZN.ua показав проєкт рішення щодо тлумачення земельних статей Конституції. За його словами, таке рішення КС "не дозволить позбавити українців "національного багатства".

В проекті рішення:

1. Пункт 12 рішення говорить, що "земля належить всьому українському народу ... і підлягає розподілу через суспільні фонди споживання". 

Це означає – до побачення приватна власність на землю та Добрий день державний земельний банк.

2. Держава і територіальні громади не можуть бути власниками землі (суб'єктами права власності).

3. Ніколи ніяких іноземців, юридичних осіб з засновниками іноземцями, іноземних державних та міжнародних організацій. 

Це означає – до побачення конкуренція, фінансування під низькі відсотки.

4. Рішення по землі мають ухвалюватись через референдум, а не закони. А закони можуть використовуватись для перехідних режимів.

На мою думку, цей проект написаний під диктовку Юлії Тимошенко і шкодить інтересам українців. 

Він повертає нас до СРСР, дозволяє продовжувати красти землю, створює інструменти для корупції (національні фонди), позбавляє українців можливості розвивати економіку та сільське господарство, ставати хазяїнами та господарями, знищує можливість інвестицій та фінансування, зменшує розвиток приватного сектору в економіці.

Це назад в минуле, в соціалізм, в неефективність, в шкоду, в розкуркулення та кріпацтво. Таке рішення зробить українців біднішими, а фермерів та селян більш залежними від держави.