"Коли вам говорили, що в країні 10 млн га землі державної власності, це була брехня. Країна фактично розграбована. Залишилося вкрай мало – приблизно 2 млн га землі ми передаємо об'єднаним територіальним громадам (ОТГ) і залишається вільних 0,75 млн га", – заявив очільник Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастру) Роман Лещенко.

Виходить, що у державній власності наразі перебуває 750 000 га землі сільгосппризначення замість заявлених у 2019 році 10,4 млн га. Як це все розуміти? куди ж поділася земля?

У поточному році Держгеокадастр повинен провести інвентаризацію всіх земель державної власності. Після цього аудиту ми дізнаємося, скільки насправді залишилось землі у державній власності. 

За інформацією, яку надав Лещенко, 1,7 млн га земель передав об'єднаним територіальним громадам ще урядом Володимира Гройсмана у 2018-2019 роках. Зараз їм знову планується передати ще більше – 2 млн га. Тобто, всього близько 4 млн га опиняться у комунальній власності. Заробляти на цій землі ОТГ зможуть лише здаючи її в оренду, бо Закон про обіг земель забороняє її продаж. 

Але від орендної плати все одно будуть поповнюватись місцеві бюджети. Якщо врахувати середню орендну плату, місцеві бюджети отримуватимуть близько 4,5 млрд грн щороку. І це, звісно, певний позитив для розвитку громад, тому що ці кошти будуть використовуватися саме ними. 

Крім цього, ще велика площа державних с/г земель перебуває у постійному користуванні державних підприємств та Національній академії аграрних наук України. У разі прийняття законопроекту №3012-2, який передбачає паювання земель державних с/г підприємств, ці землі також можуть паюватися. 

Відповідно, частину з них отримають працівники таких підприємств, пенсіонери, працівники соціальної сфери, а також учасники бойових дій. Частина цих земель буде передаватись в оренду, тобто, вони теж будуть включені в обіг землі. Це варто обов'язково враховувати. 

Найбільша цифра, яка викликає питання у громадськості, це ті 5 млн га, про статус яких невідомо. Невідомо, куди вони поділися. На це питання може дати відповідь лише Держгеокадастр після інвентаризації державних земель. Сподіваюся, що так відкриються і різні корупційні схеми, за якими ці землі безплатно приватизувалися. 

Якась частина земель може повернутися у державну власність, проте цьому буде передувати послідовна робота. 

Наступним етапом розвитку земельної реформи стане прийняття законопроекту №2194. За ним, з 1 січня 2021 року, землі державної власності за межами населених пунктів стануть власністю територіальних громад. А Держгеокадастр, який розпоряджається наразі державними землями, передасть свою функцію щодо розпорядження ними в громади. 

За собою держава залишить функції контролю за охороною земель, ведення державного земельного кадастру, аудиту земель та їх оцінки. Це своєрідні сервісні функції держави у сфері управління земельними ресурсами.

Ще варто додати, що держава все ж таки залишиться учасником ринку землі – закон про обіг земель включає державу до переліку суб'єктів, які можуть купувати землі сільськогосподарського призначення. Тобто держава  поступово позбувається функцій щодо розпорядження земельними ресурсами, проте вона зможе їх набувати у власність.