Прекрасна новина в фактично останній робочий день року: Нафтогаз підтвердив отримання $2,918 млрд від Газпрому.

Насправді, це також підтвердження росіянами факту, що Нафтогаз не повинен оплачувати ще $2 млрд за раніше отриманий Україною газ з Росії. В цілому - майже $5 млрд принесла Нафтогазу Стокгольмська перемога над Газпромом.

До цього, зазвичай, українська держава та українські державні компанії програвали російській стороні. Завжди на нашому боці знаходилися люди, які підігравали в суперечках заклятому північному другу. Ніякі найкращі адвокати не зможуть допомогти виграти, якщо Україна сама знищує докази на свою користь.

Вперше команда Нафтогазу змогла вистояти проти спокус та залякувань Кремля. Така стійкість і сміливість, поєднані з упертістю, знанням теми і колосальною роботою, повинні бути винагороджені.

Проте, українці такі українці.

Внаслідок виплати 1% бонусу правлінню Нафтогазу після першого етапу перемоги (згаданий вище газ на $2 млрд), в Україні піднявся величезний срач про правомірність та доцільність такої виплати.

Дехто був узагалі проти виплат, а більшість ніби-то погоджувалися з бонусами, але після оплати Газпромом усієї суми. Сподіваючись, мабуть, що такого ніколи не відбудеться.

Відбулося! Кошти на рахунку Нафтогазу. Тому, вважаю, що правління повинно отримати 1% і цього разу, тобто ще $29 млн!

Сумлінна та результативна робота на державу повинна винагороджуватися.